Vierde editie street art kunstbeurs Amsterdam International Art Fair

Persbericht

Augustus 2019 30 en 31 augustus in Beurs van Berlage

Vierde editie street art kunstbeurs Amsterdam International Art Fair

Werken te zien van Takashi Murakami, Loes van Delft, KAWS en Peter Anton

Liefhebbers en verzamelaars van pop en -street art kunnen op 30 en 31 augustus hun kunsthart ophalen op de internationale beurs Amsterdam International Art Fair. Ruim 120 exposanten tonen in de Beurs van Berlage onder meer werk van bekende en opkomende schilders, beeldhouwers, fotografen en street art-kunstenaars uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, China en Nederland. Het accent ligt op hedendaagse, moderne kunst met een speciale focus op street art. Zo zijn er werken te zien van Takashi Murakami (Japan), Peter Anton (USA) en bekende street artists zoals KAWS (USA) en Loes van Delft (NL). De beurs, die de vorige editie 7.000 bezoekers trok, zet voor de vierde keer voet aan de grond in Amsterdam.

“Op de Amsterdam International Art Fair kunnen zowel ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers ruim 3.000 inspirerende werken vinden van zowel opkomende talenten als wereldberoemde kunstenaars. En dat voor een aanschafprijs vanaf € 500 en erboven. Het evenement trekt onder andere galeries aan, culturele instellingen, kunstcritici en natuurlijk veel verzamelaars” aldus organisator Joëlle Dinnage van Global Art Agency.

Screenshot 2019-07-31 at 15.51.29.png

Gevarieerde line-up hedendaagse kunst Op de beurs worden onder meer werken getoond van de volgende (inter)nationale kunstenaars:

 • Loes van Delft (NL): de graffiti kunstenares maakt schilderijen en tekeningen en bewerkt kledingstukken als tassen en jassen. Haar ontwerpen worden gedragen door celebrities als Justin Bieber.

 • Patrick Audevard (F): schilder, pottenbakker en beeldhouwer met een voorliefde voor porselein, hout en gerecyclede materialen.

 • Takashi Murakami (Japan): een van de meest baanbrekende Japanse kunstenaars van deze tijd, tevens één van de grondleggers van de postmodernistische kunstbeweging Superflat. .

 • Peter Anton (USA): bekend om zijn opvallend grote snoep kunstwerken.

 • Harry Arling (NL): Groningse kunstenaar die sciencefiction-achtige voertuigen maakt genaamd Kosmotroniks.

 • Henk Veen (NL): zijn werken van spuitverf en acrylverf zijn geïnspireerd op de stad Amsterdam.

 • KAWS (USA): Brian Donnelly alias KAWS woont in New York en heeft naam gemaakt met het ontwerpen van limited edition speelgoed en kleding.

 • WorldofTries alias Patricia Heuker (NL): bekend voor haar “Dutch Girl” series.

 • EVADI (NL): Eva van Diepen is een maatschappelijk geëngageerde kunstenares. Op de beurs exposeert zij grote schilderijen met gezichten van vluchtelingen. Amsterdam International Art Fair 2019 . 30 en 31 augustus 2019 in de Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam.

 • Verder zullen er o.a. kunstwerken te zien zijn van: Fred Cornelissen (NL), Marina Timchenko (Ukraine), Richard Reuys (Germany), Maurice van Tilburg - Glimne (NL), and Claudia Fauth (Germany), en zo’n 100 andere internationale kunstenaars.

Amsterdam International Art Fair 2019

 • 30 en 31 augustus 2019 in de Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam.

 • Vrijdag 30 augustus: vernissage met champagne receptie en dj muziek van 18.00 uur tot 21.00 uur (entree: € 15,- of op uitnodiging).

 • Zaterdag 31 augustus: openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur (gratis entree).

 • Zaterdag om 16.30 uur vindt de uitreiking ‘Best Artist Award’ plaats door een driekoppig jury bestaande uit Henk Veen (kunstenaar), Ruurd Hallema (beeldhouwer) en Roy Koster (kunstverzamelaar).

 • Kaartverkoop via de website aan de kassa - www.amsterdamartfair.com


Niet voor publicatie: neem contact op met De PR Boutique, Marie-Claire Schimmelpenninck van der Oije, M 06 460 36 29 en E marieclaire@deprboutique.nl voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal.